Antena 3 CNN Externe Elon Musk, hotărâre crucială. Urmăritorii săi au votat pe Twitter dacă miliardarul trebuie să renunțe sau nu la o parte uriașă din averea sa

Elon Musk, hotărâre crucială. Urmăritorii săi au votat pe Twitter dacă miliardarul trebuie să renunțe sau nu la o parte uriașă din averea sa

Urmăritorii lui Elon Musk pe Twitter s-au pronunțat prin vot asupra subiectului averii miliardarului care a fondat Tesla și SpaceX.

Elon Musk, hotărâre crucială. Urmăritorii săi au votat pe Twitter dacă miliardarul trebuie să renunțe sau nu la o parte uriașă din averea sa
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Noi 2021   •   09:38

Mai exact, internauții au votat dacă Musk să-și vândă sau nu 10% din acțiunile Tesla, pentru achita taxele aferente venitului astfel obținut.

Miza a fost cu atât mai mare cu cât miliardarul a spus că va respecta rezultatul votului.

Astfel, peste 3,5 milioane de utilizatori de Twitter sau 58% dintre participanți au votat în favoarea vânzării pachetului de 10%.

Asta înseamnă că Elon Musk ar trebui să monetizeze acțiuni în valoare de aproximativ 21 de miliarde de dolari.

Taxele aferente unui astfel de venit sunt, la rândul lor, uriașe.

Musk a lansat public votul asupra a 10% din deținerile sale la compania de mașini electrice ca răspuns la "taxarea miliardarilor", avansată de actuala administrație democrată din SUA.

Elon Musk, miliardarul care a renunțat la salarii și bonusuri

Elon Musk a anunțat într-o postare, săptămâna trecută, că nu primește salariu sau bonusuri de la niciuna dintre companiile unde deține poziții de conducere. Asta înseamnă că nu are venituri de acest tip care să fie supuse impozitării.

Însă miliardarul încasează sume uriașe prin intermediul unui pachet de compensații. Acestea îi conferă puterea de a-și exercita opțiunea de cumpărare a unor mari volume de acțiuni atunci când compania în cauză atinge țintele de performață iar titlurile sale ajung la un anumit preț.

Spre exemplu, până în august anul viitor Musk are opțiunea de a cumpăra aproape 23 de milioane de acțiuni Tesla la un preț de 6,24 dolari, ceea ce reprezintă o foarte mică parte din prețul de 1.222 dolari la care aceste titluri au închis vineri pe bursă.

Planul propus de Partidul Democrat din SUA prevede ca miliardarii să fie taxați pentru așa-numitele "câștiguri nerealizate", ceea ce se întâmplă atunci când prețul acțiunilor din portofoliu crește dar deținătorii nu le vând.

Elon Musk, profil de miliardar pe rețelele sociale

Se estimează că propunerea ar urma să afecteze circa 700 de miliardari din SUA.

Criticii proiectului spun că valoarea acțiunilor nu crește întotdeauna. 

Elon Musk, 50 de ani, deținător al cetățeniilor americană, canadiană și sud-africană, este unul dintre cei mai populari oameni de afaceri pe Twitter. Contul său are 63 de milioane de urmăritori. 

Musk folosește adesea platforma socială pentru a populariza noutăți din companiile pe care le deține, inclusiv SpaceX și Neuralink.

Uneori, postările sale generează controverse.

Anul acesta, de pildă, el a răspuns unui tweet postat de șeful Programului Alimentar al Națiunilor Unite (WPF), care susținea că 2% din averea lui Musk ar putea rezolva problema foametei în lume.

În octombrie, omul de afaceri s-a arătat dispus să-și vândă acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din deținerea pe care o are la Tesla și să doneze banii încasați către WPS, cu condiția ca această instituție să precizeze "cum ar putea suma respectivă să soluționeze foametea la nivel mondial".

×
Subiecte în articol: Elon Musk sondaj tesla Twitter
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close