Antena 3 CNN Externe Erdogan a acuzat un corespondent Reuters că transmite informaţii false despre protestele din Turcia

Erdogan a acuzat un corespondent Reuters că transmite informaţii false despre protestele din Turcia

Erdogan a acuzat un corespondent Reuters că transmite informaţii false despre protestele din Turcia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Iun 2013   •   17:46

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat un corespondent al agenţiei Reuters că transmite informaţii false despre protestele din Turcia.

„Nu-mi spuneţi că întreaga societate turcă susţine protestele, nu cred aşa ceva", i-ar fi spus Erdogan corespondentului Reuters Birsen Altayli, potrivit ziarului Hurriyet, citat de Mediafax.

„În spatele protestelor se află probabil structuri ideologice. Trebuie să înţelegeţi acest lucru. Care este motivul pentru care lumea s-a revoltat?", a mai spus Erdogan.

Manifestaţiile din Turcia, care au degenerat în violenţe la finalul săptămânii trecute, s-au soldat până în prezent cu cel puţin 1.000 de răniţi la Istanbul şi 700 în capitala Ankara.

Nemulţumirea protestatarilor era îndreptată iniţial spre decizia de a reduce suprefeţele verzi din parcul Gezi, acolo unde ar fi urmat să se construiască un mall, dar protestele s-au transformat rapid într-o îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Acuzat de atitudine islamistă, Erdogan a dat asigurări că este determinat să respecte caracterul laic al statului turc.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close