Antena 3 CNN Externe Erdogan declară stare de urgență în Turcia pentru următoarele trei luni

Erdogan declară stare de urgență în Turcia pentru următoarele trei luni

Erdogan declară stare de urgență în Turcia pentru următoarele trei luni
de M.Z.    |    20 Iul 2016   •   23:37

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri seara, că este posibil ca tentativa de puci să nu se fi încheiat și a decretat stare de urgență pentru următoatele trei luni.

Erdogan a făcut declarația într-o alocuţiune televizată după reuniuni ale Consiliului Naţional de Securitate şi cabinetului la Ankara, informează agenţia DPA.

"Consiliul nostru de miniştri a decis instaurarea stării de urgenţă pentru o durată de trei luni", a anunţat şeful statului turc, într-o conferinţă de presă. 

Acest lucru este "necesar pentru a eradica rapid toate elementele organizaţiei teroriste implicate în tentativa de lovitură de stat", a adăugat el, după reuniuni ale Consiliului Naţional de Securitate şi cabinetului la Ankara.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi, reţinuţi sau sunt investigaţi în Turcia după lovitura de stat militară eşuată de săptămâna trecută. 

Potrivit celui mai recent bilanț, peste 290 de oameni au murit și mai mult de 1.400 au fost răniți, în urma loviturii de stat eșuate din Turcia.

Turcia a anunțat marți seara că are de gând să încălzească relațiile cu Iranul și cu Rusia.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close