Antena 3 CNN Externe Turcia schimbă aliații. Erdogan pregătește o alianță cu Rusia și Iran: "Suntem mai hotărâți ca niciodată"

Turcia schimbă aliații. Erdogan pregătește o alianță cu Rusia și Iran: "Suntem mai hotărâți ca niciodată"

Turcia schimbă aliații. Erdogan pregătește o alianță cu Rusia și Iran: "Suntem mai hotărâți ca niciodată"
de M.Z.    |    19 Iul 2016   •   22:20

Turcia este pregătită să reia discuțiile de pace și stabilitate în regiune cu Rusia și Iran, a anunțat chiar președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după o conversație telefonică, marți, cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, anunță agenția Tass.

“Astăzi, suntem mai hotărâți ca niciodată să contribuim la găsirea unei soluții pentru toate problemele regionale, în strânsă legătură cu Iran și Rusia și în cooperare cu ei”, anunță Erdogan.

Președintele Turciei și-a anunțat omologul iranian în legătură cu situația din Turcia:

“În prezent, situația începe să revină la normal dar este prea devreme să spunem că situația s-a încheiat”, a anunțat Erdogan.

Cât privește partea iraniană, Rouhani a lăudat curajul și maturitatea politică a turcilor care au ieșit în stradă pentru a apăra regimul Erdogan.

Radu Tudor a explicat că acesta este un semnal foarte important: ”Turcia și Rusia nu s-au înghițit niciodată, mai ales în ultimii 20 de ani”, a comentat Radu Tudor, marți, la emisiunea Sinteza Zilei.

 

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan turcia Rusia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close