Erdogan: Germania nu ne sperie cu ameninţările sale

de S.T.    |    22 Iul 2017   •   08:10
Erdogan: Germania nu ne sperie cu ameninţările sale Foto: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, vineri, că Germania nu poate speria Ankara cu ameninţări, în contextul în care Turcia a atras criticile Berlinului după o serie de arestări efectuate recent, informează France 24.

„Germania nu ne poate speria cu ameninţări, ar trebui să ştie asta. Germania nu are puterea să defăimeze Turcia sau să ne sperie”, a declarat Erdogan.

Relaţiile bilaterale dintre Turcia şi Germania, aliaţi NATO, erau foarte fragile şi s-au diminuat constat pe măsură ce autorităţile de la Ankara au luat măsuri represive împotriva opozanţilor din Turcia.

Răspunzând criticilor venite din Germania în privinţa unor eventuale încălcări ale drepturilor omului, Erdogan a afirmat că tribunalele din Turcia sunt ”mai independente” decât cele din Germania. El a adăugat că Germania este responsabilă pentru amplificarea fenomenului terorist din Europa deoarece un număr mare de terorişti s-ar afla în Germania. Turcia a acuzat în mod repetat Germania că ar găzdui militanţi kurzi şi oameni suspectaţi de Guvernul de la Ankara că ar fi complotat la tentativa de lovitură de stat din 2015 din Turcia.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, i-a avertizat pe cetăţenii germani că Turcia nu mai reprezintă o zonă stabilă şi că securitatea lor nu poate fi garantată dacă merg pe teritoriul Turciei.

Preşedintele Turciei a avertizat Germania să "îşi revină în simţiri", pe fondul escaladării disputei între statele aliate NATO.

Parteneri
x close