Antena 3 CNN Externe Escrocherie la nivel global cu criptomonede de peste jumătate de miliard de dolari | Ce metode de înşelăciune se foloseau

Escrocherie la nivel global cu criptomonede de peste jumătate de miliard de dolari | Ce metode de înşelăciune se foloseau

Doi estonieni au păcălit sute mii de oameni din întreaga lume într-o escrocherie cu criptomonede în valoare de peste jumătate miliard de dolari. Iată ce metodă foloseau.

Escrocherie la nivel global cu criptomonede de peste jumătate de miliard de dolari | Ce metode de înşelăciune se foloseau
Sursa foto: Colaj Pexels & Pixabay
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2022   •   19:53

Poliţia din Estonia a arestat doi bărbaţi suspectaţi că ar fi condus o escrocherie cu criptomonede în valoare de 575 de milioane de dolari care a implicat sute de mii de victime.

Cei 2 bărbați și-au convins victimele să investească într-un serviciu de exploatare a criptomonedei, dar și într-o bancă virtuală falsă, care nu a mai ajuns să fie înființată niciodată.

Clienții din întreaga lume ar fi achiziționat contracte ale HashFlare în valoare de peste jumătate de miliard de dolari din 2015 până în 2019, dar operațiunea şi-a supraestimat capacitățile.DoJ susţine că victimelor li s-au promis şi dividende în cazul în care investeau în Polybius, o bancă virtuală pe care Potapenko şi Turogin au declarat că au înfiinţat-o.

Escrocii au reușit să strângă astfel 25 milioane de dolari. Cazul a fost instrumentat de poliția estoniană alături de FBI, iar cei 2 bărbați, acuzați acum de spălare de bani, vor fi extrădați în Statele Unite, unde riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citește şi: Capră scoasă la vânzare pe bitcoin de o pensionară din Focşani: "Vreau să fac o combinație. Dacă nu, îl sun pe Elon Musk"

Cazul vine într-un moment de emoții crescute pe piaţa criptomonedei, în urma prăbuşirii celui de-al doilea cel mai mare schimb de criptomonede din lume, FTX.Compania a declarat faliment în SUA săptămâna trecută şi datorează celor mai mari 50 de creditori ai săi aproximativ 3,1 miliarde de dolari, potrivit unui dosar al instanței, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: criptomonede escrocherie estonia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close