Antena 3 CNN Externe Este DEZASTRU în India. Ciclonul Phailin a măturat totul în cale. De 14 ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva

Este DEZASTRU în India. Ciclonul Phailin a măturat totul în cale. De 14 ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva

Este DEZASTRU în India. Ciclonul Phailin a măturat totul în cale. De 14 ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva
de O.P.    |    14 Oct 2013   •   06:23

Cel puţin 14 oameni au murit în India, la trecerea ciclonului Phailin, cel mai violent înregistrat în această ţară în ultimii 14 ani. Peste un milion de oameni au fost evacuaţi înainte de sosirea ciclonului. Autorităţile spun că fără această operaţiune de o amploare fără precedent numărul victimelor ar fi fost, cu siguranţă, mult mai mare.

Ciclonul Phailin a atins ţărmul estic al Indiei. Vântul deosebit de puternic a smuls copacii din rădăcini, a doborât liniile electrice şi a pus la pământ sute de mii de colibe.

Toţi cei aflaţi în calea ciclonului au fost adăpostiţi în clădiri mai solide. Autorităţile au făcut totul pentru a nu se repeta tragedia din 1999, când zece mii de oameni au fost ucişi de un ciclon în aceeaşi regiune.

Numărul victimelor a fost redus la minimum, dar pagubele materiale nu au putut fi evitate. Phailin a lăsat în urmă terenuri agricole inundate, maşini răsturnate şi sate făcute una cu pământul.

Ciclonul este pe cale să se disipeze, dar pericolul nu a trecut: aproape un milion de sinistraţi au nevoie urgentă de hrană şi apă potabilă, mai ales că recoltele au fost distruse.
 
Phailin este una din cele trei furtuni majore formate, simultan, în Asia: după ce a făcut cinci victime în Filipine, taifunul Nari se apropie de Vietnam şi China iar un alt ciclon, Wipha, prinde puteri deasupra Pacificului.

×
Subiecte în articol: dezastre naturale
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close