Antena 3 CNN Externe Eva Kaili, fosta vicepreşedintă a Parlamentului European, și amantul său, duși în arest în Belgia: "Saci cu bani" au fost găsiți la ea acasă

Eva Kaili, fosta vicepreşedintă a Parlamentului European, și amantul său, duși în arest în Belgia: "Saci cu bani" au fost găsiți la ea acasă

Eva Kaili, fosta vicepreşedintă a Parlamentului European, a fost inculpată şi dusă în arest, astăzi, în Belgia, împreună cu amantul său.

de Alexandra Cojoianu    |    11 Dec 2022   •   21:55

Kaili a fost revocată din funcție în urma scandalului de corupție în care este implicată, după ce domiciliul din Bruxelles i-a fost percheziţionat vineri seară.

Aceasta a fost arestată alături de alte trei persoane.

Ea nu a putut beneficia de imunitatea parlamentară pentru că a fost prinsă în flagrant, anchetatorii găsind "saci cu bani" la ea acasă.

Patru persoane au fost duse în arest după inculparea lor de către un judecător de instrucţie din Bruxelles pentru "apartenenţă la o organizaţie criminală, spălare de bani şi corupţie", a precizat Parchetul Federal duminică, într-un comunicat.

Alte două persoane au fost eliberate de judecător.

Parchetul nu a furnizat niciun nume când a anunţat plasarea în arest a celor patru persoane reţinute în ultimele 48 de ore, însă surse susțin că pe lângă Eva Kaili, ar fi vizat și amantul acesteia, care i-ar fi fost complice.

CITEȘTE ȘI: Discursul vicepreşedintelui PE, Eva Kaili, înainte de a fi reţinută într-un scandal de luare de mită 

Vicepreşedinta elenă a rămas fără toate atribuţiile delegate de şefa PE, printre care şi aceea de reprezentantă pentru regiunea Orientul Mijlociu.

Eurodeputaţi de stânga, printre care ecologistul Philippe Lamberts în numele grupului Verzilor din PE, au cerut demisia Evei Kaili, exclusă de vineri seară din partidul socialist grec (PASOK-KINAL).

×
Subiecte în articol: Eva Kaili Parlamentul European
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close