Antena 3 CNN Externe Evadare spectaculoasă, la Atena. Doi deţinuţi au fugit, pentru a doua oară, cu elicopterul

Evadare spectaculoasă, la Atena. Doi deţinuţi au fugit, pentru a doua oară, cu elicopterul

Evadare spectaculoasă, la Atena. Doi deţinuţi au fugit, pentru a doua oară, cu elicopterul
Sursa foto: Elicopter
23 Feb 2009   •   10:36

Delicventul numărul unu al Greciei şi un complice de-al său, albanez, au fugit cu elicopterul dintr-o închisoare de înaltă securitate. Culmea este că ei au mai evadat o dată, acum aproape trei ani, exact în acelaşi mod, însă au fost ulterior capturaţi.
Vasilis Paleocostas, condamnat pentru jafuri armate şi răpiri, împreună cu albanezul Alket Rizai, condamnat pentru omucidere, erau închişi în zona cea mai sigură a închisorii. Ei au reuşit, totuşi, nu se ştie cum, să iasă din celule şi au ajuns în curte exact când deasupra închisorii şi-a făcut apariţia un elicopter.
Cineva le-a aruncat o scară de frânghie şi cei doi au urcat la bord, sub acoperirea unuia dintre pasageri - se pare o femeie - care a deschis focul asupra gardienilor. Elicopterul a fost găsit la 30 de kilometri de Atena, cu pilotul legat fedeleş şi pasagerii dispăruţi fără urmă.
Pilotul a declarat că a fost luat ostatic de un bărbat şi o femeie care l-au obligat să zboare deasupra închisorii.
Scenariul evadării este identic cu cel din iunie 2006, când Paleocostas şi Rizai au fugit, tot pe calea aerului, din aceeaşi închisoare. Albanezul a fost prins după câteva luni, iar Paleocostas - abia anul trecut.
După noua evadare, ministrul Justiţiei i-a demis pe directorul închisorii şi pe alţi doi demnitari. Rămâne de văzut dacă aceasta va grăbi prinderea fugarilor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: evadare elicopter atena
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close