Antena 3 CNN Externe Evaziune fiscală "de sânge albastru". Prinţul Max de Liechtenstein, investigat de autorităţile germane

Evaziune fiscală "de sânge albastru". Prinţul Max de Liechtenstein, investigat de autorităţile germane

Evaziune fiscală "de sânge albastru". Prinţul Max de Liechtenstein, investigat de autorităţile germane
Sursa foto: max de liechtenstein
20 Feb 2009   •   23:46

Se întâmplă şi la case...regale. Prinţul Max de Liechtenstein este cercetat de oficialii germani pentru evaziune fiscală, fiind primul membru al familiei regale vizat de o astfel de investigaţie, anunţă AFP, citând un articol publicat în presa germană vineri.
"Faptele sunt analizate în colaborare cu autorităţile fiscale", a declarat prinţul într-un comunicat, citat de Financial Times Deutschland. "Dacă reiese că sunt dator Germaniei, voi îndeplini imediat cerinţele", a adăugat el.
Prinţul se află pe o listă, alături de alţi oameni de afaceri germani despre care se crede că ar ascunde ilegal aproximativ patru miliarde de euro. Liechtensteinul este considerat un paradis fiscal, iar investigaţia a atras atenţia unor ţări precum SUA şi Marea Britanie, care au acuzat adesea această ţară pentru păstrarea secretului bancar Potrivit articolului, prinţul, care locuieşte la Munchen nu ar fi declarat importante sume de bani primite prin intermediul unei fundaţii a familiei din Liechtenstein.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close