Antena 3 CNN Externe Evgheni Roizman, fostul primar din Ekaterinburg, pus în libertate de un tribunal rus după ce a "discreditat" armata lui Putin

Evgheni Roizman, fostul primar din Ekaterinburg, pus în libertate de un tribunal rus după ce a "discreditat" armata lui Putin

Un tribunal rus a decis, joi, în cazul lui Evgheni Roizman, fostul primar din Ekaterinburg, arestat miercuri, după ce a folosit termenul "invazie" în legătură cu campania militară a Rusiei în Ucraina, ca acesta să fie eliberat.

Evgheni Roizman, fostul primar din Ekaterinburg, pus în libertate de un tribunal rus după ce a "discreditat" armata lui Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2022   •   20:28

Lui Roizman i s-a interzis de către instanță să participe la evenimente publice și să folosească internetul timp de cinci săptămâni, relatează agenția rusă Interfax, citată de Reuters.

Până pe 29 septembrie, politicianul de opoziție nu are voie să comunice cu nimeni fără permisiune, cu excepția avocatului și a rudelor sale.

Spre surprinderea multora, instanța a respins cererea procurorilor de a-l plasa pe acuzat în arest la domiciliu și a dispus eliberarea acestuia din detenție.

Roizman a negat acuzațiile aduse de procurori, care și-au motivat acțiunea împotriva sa pe baza unui clip pe care bărbatul în vârstă de 59 de ani l-a încărcat pe YouTube.

"Cu toții înțelegeți că ceea ce se întâmplă depășește toate normele legale. În realitate, nu am făcut nimic rău", a spus el în instanță.

Miercuri, presa rusă a publicat imagini în care Roizman este arestat de polițiști cu cagule.

Fostul primar, o figură populară atât în ​​Ekaterinburg, cât și la nivel național, este un susținător al lui Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al președintelui rus Vladimir Putin.

Navalnîi este în prezent încarcerat și execută o pedeapsă cumulată de peste 11 ani de închisoare.

Foto: Evgheni Roizman într-o fotografie din 2018

×
Subiecte în articol: Evgheni Roizman
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close