Antena 3 CNN Externe Exerciţii cu trageri reale în Marea Neagră: Rusia anunţă că a distrus o navă inamică!

Exerciţii cu trageri reale în Marea Neagră: Rusia anunţă că a distrus o navă inamică!

Marina militară rusă a efectuat un exerciţiu cu tiruri reale în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, la câteva zile după ce Kremlinul a declarat că va considera navele care se îndreaptă spre Ucraina pe această cale navigabilă drept potenţiale ţinte militare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   12:12

Rusia anunță un exercițiu cu trageri reale în Marea Neagră după amenințarea acestei săptămâni, conform căreia navele civile ar putea fi luate drept ținte.

Potrivit ministerului rus al Apărării, echipajul navei lansatoare de rachete a efectuat trageri reale cu rachete de croazieră anti -navă asupra unei nave țintă într-un poligon de antrenament.

"Echipajele navelor Flotei Mării Negre au efectuat trageri cu rachete asupra ţintelor de suprafaţă în timpul exerciţiului.

În conformitate cu planul de antrenament de luptă al forţelor Flotei Mării Negre, echipajul navei lansatoare de rachete Ivanoveţ a efectuat trageri reale cu rachete de croazieră antinavă asupra unei nave-ţintă într-un poligon de antrenament din partea de nord-vest a Mării Negre”, anunţă Ministerul rus al Apărării pe contul de Telegram.

Citește și: Ucraina a folosit muniții cu dispersie din SUA împotriva Rusiei pe frontul de sud-est. Următoarea țintă este un oraș capturat recent de Moscova

Exercițiul intervine în timp ce Rusia a anunțat zilele acestea că navele de marfă aflate în drum spre porturile ucrainene din Marea Neagră vor fi considerate purtătoare de încărcături militare și, în consecință le va considera ținte militare legitime.

Kremlinul a declarat, de asemenea, că zone nespecificate din "părţile de nord-vest şi sud-est ale apelor internaţionale ale Mării Negre” sunt "temporar periculoase pentru trecere”.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close