Antena 3 CNN Externe Explozie la un depozit de armament din Rusia. Doi oameni au murit

Explozie la un depozit de armament din Rusia. Doi oameni au murit

Explozie la un depozit de armament din Rusia. Doi oameni au murit
Sursa foto: Explozie
14 Noi 2009   •   10:15

O puternică deflagraţie a avut loc la un depozit de armament din Rusia. În urma exploziei doi oameni au murit şi 3.000 au fost evacuaţi. Autorităţile au ajuns la concluzia că totul s-a produs din cauza unui accident.

Exploziile din depozitul situat în localitatea Ulyanovsk au avut loc cel mai probabil în timpul operaţiunii de amplasare a muniţiei. În momentul deflagraţiei, în clădire se aflau 40 de oameni care au reuşit să scape cu viaţă deşi flăcările au cuprins repede mai multe clădiri iar exploziile s-au ţinut lanţ.

Mai mult de 3.000 de persoane au fost evacuate din zonă. Traficul rutier a fost restrictionat în zona unde a avut loc incidentul, iar circulaţia feroviară a fost suspendată pe calea ferată aflată la trei kilometri distanţă de depozitul cu obuze de artilerie. Cetăţenii din Ulyanovsk au fost sfătuiţi să facă provizii de apă potabilă şi să cumpere măşti de gaze.

Pompierii s-au luptat ore în şir să stingă flăcările care au cuprins depozitul şi clădirile învecinate. Din primele cercetări, anchetatorii au tras concluzia că a fost vorba de un accident şi spun că este puţin probabil să fie vorba despre un act terorist.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close