Antena 3 CNN Externe Explozie puternică în Serbia la o fabrică de armament din Cacak

Explozie puternică în Serbia la o fabrică de armament din Cacak

O puternică explozie a avut loc noaptea trecută în Secția de Proiectile de Tanc a Uzinei de Armament din Cacak, Serbia.

 Explozie puternică în Serbia la o fabrică de armament din Cacak
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   12:11

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.30, în Secția de Proiectile de Tanc a Uzinei de Armament din Cacak s-au produs mai multe explozii succesive care au creat panică pentru locuitorii din vecinătatea fabricii.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe care nu au putut interveni imediat din cauza riscului de explozie

Cei 60 de angajaţi care lucrau în schimbul de noapte au fost evacuaţi, a declarat primarul oraşului Cacak. Au fost evacuați, de asemenea, și locuitorii cartierului în care se află uzina.

Din primele date se pare că nu sunt victime.

Suflul exploziilor a fost atât de puternic încât geamurile multor case din apropiere s-au spart.

Oficialii spun că pompierii vor putea intra în fabrică la 24 de ore de la ultima detonare pentru a evalua situaţia, potrivit ABC News.

Autoritățile au luat legătura cu o muncitoare, Aleksandra Cirovic care le-a spus că ”se afla în fabrică în momentul exploziei. Lucram cu alți șapte colegi în secția de tăiere când a avut loc explozia. Am reușit să ieșim și să ajungem la un adăpost din beton situat la subsol. Nu există ferestre și suntem literalmente îngropați în pământ. Suntem încă acolo”.

Un alt bărbat a declarat presei că ”este înfiorător, ca și cum ar fi un război”. După mai bine de o oră de la prima detonare, exploziile nu s-au potolit. Bucăți din metal au fost împrăștiate în toate direcțiile. 

Fondată în 1948, „Sloboda” are peste 2000 de muncitori și este specializată în producția de obuze pentru tancuri și artilerie, precum și mai multe tipuri de arme antitanc propulsate de rachete.

A fost puternic bombardată în timpul campaniei NATO din 1999 asupra Kosovo, dar după aceasta a fost reconstruită.
 

×
Subiecte în articol: explozie Serbia fabrica armament
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close