Antena 3 CNN Externe Explozii puternice la Tiraspol | Au fost vizate două antene care transmiteau posturi de radio din Rusia

Explozii puternice la Tiraspol | Au fost vizate două antene care transmiteau posturi de radio din Rusia

Așa-zisele autorități de la Tiraspol vorbesc despre noi explozii în zonă. Se pare că două antene au fost bombardate. Acestea transmiteau posturi rusești.

Explozii puternice la Tiraspol | Au fost vizate două antene care transmiteau posturi de radio din Rusia
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne Transnistria
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   10:06

Așa zisele autorități de la Tiraspol au oferit detalii despre incidentul din raionul Grigoriopol. Astfel, s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii.

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, se arată în declarație.

Nu au fost înregistrate victime.

În jurul orei 9:20, postul de televiziune de la Tiraspol TSV a publicat imagini filmate de un amator, care se presupune că au fost făcute la Grigoriopol. În depărtare se vede un nor de fum.

Centrul „Maiak” a fost construit la sfârșitul anilor 60. Antena are circa 100 de metri și este capabilă să transmită unde la distanțe foarte mari. Aceasta se rotește în jurul axei sale.

Pe 25 aprilie, mai multe explozii au fost raportate în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste transnistrene. Explozia s-a produs în jurul orei 17:00. 

Andrei Safonov, deputatul Consiliului Suprem din regiunea transnistreană, a declarat unui corespondent TASS că a fost folosit un lansator de grenade de mână iar motivul presupusului atac ar fi acela de a "semăna panică".

Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident, iar staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close