Antena 3 CNN Externe Exploziile din regiunea transnistreană. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Exploziile din regiunea transnistreană. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al țării, după seria de explozii din regiunea transnistreană, care amplifică temerile că Rusia pregătește un scenariu similar celui ce a precedat invazia în Ucraina.

Exploziile din regiunea transnistreană. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    26 Apr 2022   •   12:51

Ședința are loc de la ora locală 13 (aceeași oră în România) iar ulterior Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Autoritățile Republicii Moldova au reacționat, luni, după atacul cu aruncător de grenade care a avariat sediul Ministerului Securității de la Tiraspol și au estimat că incidentul este menit să tensioneze situația în regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autoritățile constituționale.

În acest context, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a făcut apel la păstrarea calmului.

De asemenea, după noile explozii produse marți, care au avariat două antene radio din regiunea transnistreană, a transmis că "monitorizează situația" și a făcut, la rândul său, apel la calm.

În ultimul incident semnalat marți, a fost avariat un turn radio situat în apropiere de granița cu Ucraina, care retransmitea posturi rusești.

Această serie de incidente vine la câteva zile după ce un general rus a arătat că Moscova intenționează să preia controlul total asupra sudului Ucrainei, Rusia urmând să capete astfel acces în regiunea separatistă transnistreană, pe care o sprijină.

Mica zonă de limbă rusă a Transnistriei și-a revendicat independența după căderea Uniunii Sovietice, dar nu este recunoscută la nivel internațional.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Transnistria Tiraspol explozii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close