Antena 3 CNN Externe "Extratereștri de trei metri la mall! Mass-media tace, autoritățile ascund totul!" | Poliția americană, chemată să facă lumină în cazul unui clip viral, care a isterizat internetul

"Extratereștri de trei metri la mall! Mass-media tace, autoritățile ascund totul!" | Poliția americană, chemată să facă lumină în cazul unui clip viral, care a isterizat internetul

Poliția din Miami a fost chemată să se pronunțe în legătură cu o presupusă apariție extraterestră la un mall din orașul american.

"Extratereștri de trei metri la mall! Mass-media tace, autoritățile ascund totul!" | Poliția americană, chemată să facă lumină în cazul unui clip viral, care a isterizat internetul
Sursa foto: captură Daily Mail via X
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   14:24

Incidentul s-a petrecut de Anul Nou la centrul comercial Bayside Marketplace și a alimentat o adevărată isterie pe rețelele de socializare, după distribuția pe TikTok și pe alte rețele de socializare a unui clip menit să susțină prezența unui extraterestru în zonă.

Clipul prezintă, de sus și de la mare depărtare, o siluetă de câțiva metri despre care unii internauți susțin că "plutea" printre mașinile de poliție.

Trebuie precizat că la momentul aproximativ al apariției de la Bayside Marketplace, în mall-ul respectiv tocmai avuseseră loc tulburări în care au fost implicați aproximativ 50 de adolescenți.

Aceștia s-au "bătut" cu artificii pe care le-au aprins și apoi au luat-o la fugă.

Dezordinile provocate de tinerii respectivi au făcut ca poliția să intervină și să-i rețină ulterior pe patru dintre ei.

Adepții teoriilor conspiraționiste susțin că, pe fondul acestui eveniment violent, și-a făcut apariția "extraterestrul de 3 metri" care levitează peste vehiculele forțelor de ordine.

Varianta anti-conspiraționiștilor: filmul original ar fi fost blurat și rulat în sens invers

O explicație propusă de adversarii conspiraționiștilor se bazează pe presupusul clip original în care a fost surprins incidentul: acesta înfățișează, într-adevăr, mișcare în zona mașinilor de poliție chemate la mall-ul din Miami, dar mișcarea este, aparent, a unui grup de trei persoane.

Un comentariu ce însoțește o redistribuire a acestui al doilea clip susține că cei trei sunt polițiști iar filmulețul viralizat a fost obținut prin aplicarea unui efect blur (încețoșarea imaginii) și prin rularea în sens invers, astfel încât siluetele comasate să dea impresia unei prezențe uriașe iar mișcarea să pară nenaturală.

În cele din urmă, în controversă a intervenit însăși Poliția din Miami.

Poliția din Miami: Niciun extraterestru la mall

"Vă pot confirma că nu există extratereștri în Bayside Marketplace în acest moment", a declarat în weekend ofițerul de poliție Rafael Horta pe marginea incidentului.

La finalul declarației sale, o machetă a unui extraterestru caricatural, cu piele gri și ochi mari, întunecați, a apărut peste umărul său, într-un mesaj non-verbal ironic la adresa conspiraționiștilor.

Că au fost sau nu extratereștri, un lucru este cert: pe conspiraționiști nu-i poate scoate nimic dintr-ale lor.

"Extratereștri/creaturi de 3 metri au fost surprinși pe cameră în fața mall-ului din Miami, mass-media tace, polițiștii acoperă totul spunând că puștii se băteau cu artificii și, totuși, traficul aerian s-a oprit în acea noapte, cu excepția elicopterelor militare negre", a scris un utilizator al rețelelor sociale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autoritățile au dezmințit oficial că traficul aerian ar fi fost închis în Miami în ziua incidentului.

Surse: Daily Mail, CBS News

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close