Antena 3 CNN Externe Fără brad de Crăciun în Atena. Primăria a redus cu 90% bugetul de sărbători

Fără brad de Crăciun în Atena. Primăria a redus cu 90% bugetul de sărbători

Fără brad de Crăciun în Atena. Primăria a redus cu 90% bugetul de sărbători
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Dec 2012   •   18:18

Primăria din Atena a redus cu 90% bugetul de sărbători pentru acest an, astfel că va renunţa la bradul de Crăciun şi va împodobi cu instalaţii de lumini doar câteva bulevarde şi pieţe importante.
   
"Grecia iese din al cincilea an de recesiune şi se îndreaptă spre al şaselea, cu reduceri de salarii, majorări de taxe şi pensii diminuate, atfel că mulţi renunţă la sărbătorirea Crăciunului sau plănuiesc petreceri în familie, unde fiecare contribuie pentru mâncare", potrivit portalului GreekReporter.
   
Primăria a renunţat să mai împodobească un brad de Crăciun, conform tradiţiei, în Piaţa Syntagma.
   
În 2010, bradul de Crăciun din piaţă a fost ars de protestatari, în urma primelor măsuri de austeritate impuse Greciei de creditorii externi.
   
Anul trecut, oficialii de la Atena au ridicat cel mai mare brad de Crăciun din Europa, în încercarea de a arăta un pic de optimism, notează portalul.
   
Întrucât primăria din Atena abia îşi poate plăti facturile, doar trei pieţe centrale şi cele mai mari bulevarde vor fi împodobite cu lumini, în contrast cu anii de dinaintea crizei, când banii pentru astfel de cheltuieli erau mai mulţi.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close