Antena 3 Externe Povestea fetei de 17 ani care a supraviețuit trei săptămâni pe mare, fără apă și mâncare: "Nu mai aveam putere să aruncăm cadavrele în apă"

Povestea fetei de 17 ani care a supraviețuit trei săptămâni pe mare, fără apă și mâncare: "Nu mai aveam putere să aruncăm cadavrele în apă"

de Mia Lungu    |    17 Mai 2021   •   16:33
Povestea fetei de 17 ani care a supraviețuit trei săptămâni pe mare, fără apă și mâncare: "Nu mai aveam putere să aruncăm cadavrele în apă"
Sursa foto: Youtube/ BBC

Poveste terifiantă dezvăluită de Aicha, o tânără de 17 ani din Coasta de Fildeş. Fata şi alţi doi oameni au fost singurele persoane care au supravieţuit dintr-un grup de 59 de migranţi, după ce au petrecut trei săptămâni într-o barcă în mijlocul oceanului.

Au rezistat trei săptămâni fără apă şi fără mâncare. Coşmarul a început când ambarcaţiunea a rămas fără combustibil, la câteva sute de kilometri de Insulele Canare.

După 22 de zile de chin, barca a fost zărită de o aeronavă militară spaniolă, iar salvatorii i-au găsit pe cei trei supravieţuitori în stare gravă.

După ce s-a recuperat în spital, timp de zece zile, tânăra a povestit jurnaliştilor de la BBC ororile prin care a trecut.

Aicha și-a părăsit orașul natal în noiembrie și a călătorit în Mauritania, de unde a luat barca. Numai sora ei mai mare știa de planurile ei de a face călătoria periculoasă. A fost salvată de un membru al echipajului Forțelor Aeriene spaniole.

"După două zile am rămas fără apă și mâncare, iar în a patra zi nu mai aveam combustibil. Erau oameni care nu mai puteau stă în picioare și strigau disperați: 'Va rog, am nevoie de apă, are cineva apă să-mi dea?' Ne-am folosit pantofii că să le dăm apă din mare.

La început, pentru primii morți am spus o rugăciune, dar apoi nu a mai fost nicio rugăciune. Nu mai aveam putere să aruncăm cadavrele în apă."

- Imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional -

×
Subiecte în articol: supravietuit Ocean fără apă mancare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close