Antena 3 CNN Externe Cum a reuşit o femeie să aibă 16 locuri de muncă simultan şi să nu lucreze nici măcar o zi, timp de trei ani. Prejudiciu de 7 milioane dolari

Cum a reuşit o femeie să aibă 16 locuri de muncă simultan şi să nu lucreze nici măcar o zi, timp de trei ani. Prejudiciu de 7 milioane dolari

O femeie a reușit să ocupe 16 poziții în diferite corporații, fără să se prezinte la niciunul dintre aceste locuri de muncă. Această amplă schemă de fraudă i-a adus aproape 7 milioane de dolari.

Cum a reuşit o femeie să aibă 16 locuri de muncă simultan şi să nu lucreze nici măcar o zi, timp de trei ani. Prejudiciu de 7 milioane dolari
Sursa foto: Getty Images I RUNSTUDIO
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2023   •   20:34

O femeie din China, cunoscută sub pseudonimul Guan Yue, a reușit să aibă 16 posturi în diferite corporații, fără să se prezinte vreodată la vreunul dintre aceste locuri de muncă.

Ea ținea o evidență meticuloasă a acestor angajări pe o simplă foaie de hârtie.

Pentru a menține înșelăciunea, Guan Yue folosea ingenios imagini de la interviurile de angajare și le împărțea pe canalele de lucru ale companiilor, făcând astfel să pară că era prezentă la întâlnirile cu clienții.

Atunci când numărul ofertelor de muncă devenea prea mare pentru a fi gestionat, Guan Yue delega postul unei cunoștințe și câștiga un comision în acest fel.

Citește și: O nouă metodă înșelătorie prin telefon. Oamenii, sunați de persoane care pretind că reprezintă Poliția Română 

Această rețea complexă de înșelăciune a rămas neobservată pentru o perioadă semnificativă.

Cu câștigurile substanțiale obținute din această schemă, Guan și soțul ei, care era și el implicat, au achiziționat un apartament de lux în Shanghai. Pentru a evita suspiciunile, fondurile au fost direcționate strategic prin diverse conturi bancare.

În ianuarie, această escrocherie elaborată a început să se destrame când un director executiv din domeniul tehnologiei internetului, cunoscut sub pseudonimul Liu Jian, a descoperit că unul dintre angajații săi lucra simultan pentru o altă companie.

Liu Jian inițial angajase o echipă de vânzări compusă din opt membri, cu acreditări impresionante, dar care nu obținuseră niciun progres semnificativ după perioada de probă.

O eroare comisă de către șeful echipei, cunoscut sub pseudonimul Yang Hong, a condus la dezvăluirea faptului că el era implicat în dubla angajare, ceea ce l-a determinat pe Liu să informeze autoritățile.

Această anchetă a atins punctul culminant prin arestarea a 53 de persoane implicate în această schemă frauduloasă, potrivit BusinessInsider.

 

×
Subiecte în articol: locuri de munca frauda
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close