Antena 3 CNN Externe O femeie și-a înfometat, torturat și ucis menajera birmaneză. Trupul victimei mai cântărea doar 24 kg după deces

O femeie și-a înfometat, torturat și ucis menajera birmaneză. Trupul victimei mai cântărea doar 24 kg după deces

O femeie din Singapore a fost găsită vinovată de înfometarea, torturarea și uciderea menajerei sale din Myanmar. Aceasta a fost condamnată la 30 de ani de închisoare.

O femeie și-a înfometat, torturat și ucis menajera birmaneză. Trupul victimei mai cântărea doar 24 kg după deces
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iun 2021   •   15:57

Piang Ngaih Don ar fi cântărit doar 24 kg când a murit, din cauza rănilor sale, în anul 2016.

Procurorii au numit acțiunile lui Gaiyathiri Murugayan, soția unui polițist, „rele și cu totul inumane”.

Incidentul se numără printre o serie de cazuri de abuz de serviciu ale oamenilor cu rang, din bogatul oraș-stat.

Murugayan, în vârstă de 40 de ani, a pledat vinovată de o serie de acuzații, inclusiv omucidere culpabilă împotriva menajerei sale, pe nume Piang.

Judecătorul a declarat că procuratura a pictat o imagine „șocantă” a modului în care femeia de 24 de ani a fost torturată, umilită, înfometată și în cele din urmă ucisă.

El a spus că acest caz este „unul dintre cele mai grave episoade de omucidere culpabilă din orașul-stat” și că cuvintele nu ar putea descrie cu exactitate nivelul de abuz pe care tânăra a trebuit să-l suporte în luna anterioară morții sale.

În timpul procesului, instanța a aflat că Murugayan a început să o abuzeze de tânără încă din octombrie 2015, la scurt timp după ce Piang ajunsese la Singapore, pentru primul său loc de muncă în străinătate.

Imaginile CCTV de la camerele instalate în casă arătau abuzurile pe care le-a suferit aceasta, în ultima lună a vieții, fiind adesea agresată de mai multe ori pe zi.

Murugayan ar fi ars-o cu un fier de călcat încălzit și este acuzată că „a azvârlit-o ca pe o păpușă”.

Curtea a aflat că mesele victimei constau adesea din felii de pâine înmuiate în apă, mâncare rece din frigider sau orez. 

Ea a slăbit 15 kg (aproximativ 38% din greutatea corporală) în 14 luni.

Menajera, în vârstă de 24 de ani, a murit în iulie 2016 după ce a fost lovită în mod repetat, timp de câteva ore, de agresoare și de mama ei.

Un raport de autopsie a constatat ulterior că Piang a murit din cauza lipsei de oxigen din creier, după ce a fost înecată în mod repetat.

Avocații agresoarei ceruseră o pedeapsă de opt sau nouă ani, susținând că inculpatul suferise de depresie și tulburare de personalitate obsesiv compulsivă.

Soțul ei (care a fost suspendat de la slujba sa de polițist) și mama acesteia se confruntă cu mai multe acuzații legate de caz, fiind părtași.

Singapore găzduiește aproximativ 250.000 de lucrători casnici străini, de obicei din țări precum Indonezia, Myanmar sau Filipine.

Cazurile de abuz nu sunt neobișnuite. În 2017, un cuplu a fost închis pentru că și-a înfometat menajera din Filipine. 

În 2019, un alt cuplu a fost închis pentru abuzul unui muncitor din Myanmar.

×
Subiecte în articol: singapore filipine Myanmar
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close