Antena 3 CNN Externe O femeie de 31 de ani a murit în timpul unei intervenții estetice. A ignorat total riscurile operației

O femeie de 31 de ani a murit în timpul unei intervenții estetice. A ignorat total riscurile operației

Sfârșit tragic pentru o femeie de 31 de ani, care a murit în urma unei operații estetice în Turcia. Femeia nu a fost informată corespunzător în ceea ce privesc riscurile unei astfel de intervenții.

O femeie de 31 de ani a murit în timpul unei intervenții estetice. A ignorat total riscurile operației
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   00:11

Melissa Kerr avea 31 de ani când a mers la o clinică privată din Istanbul, în 2019, pentru o operație de "lifting brazilian" (de modelare a feselor). Femeia a plătit 3.200 de lire sterline, fără să știe că intervenția mult dorită îi va aduce sfârșitul. 

Operația a fost efectuată de Yakup Duman, un chirurg estetician. Grăsimea a fost recoltată printr-un proces de liposucție din coapse și abdomen și a fost introdusă în posterior, însă grăsimea injectată a intrat într-o venă și i-a blocat artera pulmonară.

În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, femeia a murit după trei ore de resuscitare, din cauza unui trombembolism pulmonar. 

Citește și: Miss Univers elimină limitele de vârstă la concursuri. Până acum, concurau doar tinerele cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani

Chirurgul plastician Simon Withey, căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert, a spus că este foarte posibil ca Melissa Kerr să fi renunțat la intervenție dacă i s-ar fi explicat foarte clar care sunt riscurile procedurii. 

"Pericolul pentru cetățenii care continuă să călătorească în străinătate pentru astfel de proceduri continuă și sunt de părere că viitoarele decese pot fi prevenite printr-o cale mai bună - informarea", a spus medicul. 

Conform BBC, femeia nu avea alte afecțiuni medicale cunoscute. Aceasta a suferit o operație de mărire a sânilor cu 10 ani în urmă, fără a întâmpina vreo problemă. 

×
Subiecte în articol: femeie deces operatie estetica
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close