Antena 3 CNN Externe O femeie plânge când fuge din orașul Avdiivka, distrus de ruși: "Blestemați să fie cei care au făcut asta"

O femeie plânge când fuge din orașul Avdiivka, distrus de ruși: "Blestemați să fie cei care au făcut asta"

Loviturile rușilor nu au distrus doar localități întregi, ci și familii. Inimile localnicilor sunt zdrobite de durere atunci când trebuie să își părăsească locuințele peste care rușii au pus stăpânire.

O femeie plânge când fuge din orașul Avdiivka, distrus de ruși: "Blestemați să fie cei care au făcut asta"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2024   •   21:27

Ultimii locuitori ai orașului ucrainean Avdiivka, rămași în subteran în ultimele săptămâni din cauza bătăliilor dure între apărătorii ucraineni și invadatori, au părăsit orașul, duminică. 

Sfâșiată de durere, o femeie a publicat pe Twitter un videoclip în care prezintă orașul în care s-a născut, ruinele care au mai rămas din el după ce rușii au bombardat localitatea.  În imaginile surprinse de ceea ce pare să fie o cameră de bord, două femei în vârstă, mamă și fiică, sunt scoase din orașul ruinat de invazie.

Femeia mai în vârstă pare că nu mai poate să vadă și este ajutată să meargă.

"Blestemați să fie cei care au făcut asta".

"Mamă, ești norocoasă că nu poți să vezi distrugerile astea".

"Orașul e distrus, mamă. Avdiivka nu mai e. Nu a mai rămas nimic. Orașul meu, unde m-am născut și am copilărit, s-a dus de tot. Oamenii de aici erau pașnici. Doamne, de ce ne pedepsești așa?"

Astăzi, Vladimir Putin i-a felicitat pe soldații ruși pentru "eliberarea" orașului Avdiivka, rămas în ruine după atacul invadatorilor. Din populația orașului asediat și distrus de lupte acerbe între apărătorii ucraineni și invadatori au mai rămas doar câteva mii de oameni ascunși în buncăre subterane.

Ultimii supraviețuitori civili au fost evacuați înainte de retragerea armatei ucrainene, cu ajutorul unor voluntari.
 

×
Subiecte în articol: crime de razboi Rusia oras distrus
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close