Antena 3 CNN Externe O femeie a primit 3,8 milioane de dolari despăgubiri, după ce o echipă SWAT a făcut o gafă de proporţii

O femeie a primit 3,8 milioane de dolari despăgubiri, după ce o echipă SWAT a făcut o gafă de proporţii

O femeie a câștigat dreptul la despăgubiri în valoare de 3,8 milioane de dolari, după ce a dat în judecată doi ofițeri de poliție care au făcut o gafă de proporţii, în SUA.

O femeie a primit 3,8 milioane de dolari despăgubiri, după ce o echipă SWAT a făcut o gafă de proporţii
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   16:47

Totul a început în urma unei percheziții pentru căutarea unui camion furat. Echipa SWAT a greșit destinația în timpul misiunii din cauza unei erori a aplicației Find My iPhone şi a intrat în casa unei femei, în vârstă de 78 de ani.

Mai mult, poliţiştii au spart şi ușa garajului deși femeia a fost de acord să coopereze și le-a spus polițiștilor că este o eroare.

Imediat după incident, femeia i-a dat pe cei doi agenţi coordonatori în judecată. În timpul procesului, femeia și rudele sale au susținut că au avut probleme medicale și că au fost nevoite să se mute în alt cartier din cauza incidentului.

Verdictul a fost dat în temeiul unei noi legi din Colorado care permite oamenilor să dea în judecată poliția în urma încălcării drepturilor constituționale. Anterior, astfel de procese se desfășurau doar în instanțe federale, care erau complicate deoarece legea federală acordă "imunitate calificată” funcționarilor, inclusiv polițiști.

Polițiștii au obținut mandatul de percheziție pentru locuință după ce proprietarul unui camion furat, care avea patru pistoale semiautomate, o pușcă, un revolver, două drone, 4.000 de dolari în numerar și un iPhone în interior, a urmărit telefonul până la casa femeii.

O instanță din Denver a dat verdictul care a fost anunțat luni de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile din Colorado. Astfel, femeia a obținut despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru tot deranjul şi șocul produs de echipa SWAT care a acţionat incorect în cazul ei.  

 

 

×
Subiecte în articol: Statele Unite ale Americii
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close