Antena 3 CNN Externe Femeile cu buze "pline" par mai tinere decât sunt în realitate

Femeile cu buze "pline" par mai tinere decât sunt în realitate

Femeile cu buze "pline" par mai tinere decât sunt în realitate
12 Ian 2010   •   21:17

Femeile care au buze mai pline şi mai ferme par mai tinere decât sunt în realitate, potrivit unui studiu citat de BBC. Chiar dacă au câteva riduri sau fire de păr alb, buzele mari şi cărnoase pot întineri femeile, a descoperit cercetătorul David Gunn de la Unilever.

Studiul său, efectuat pe mai mult de 250 de femei, inclusiv gemene, a relevat faptul că felul în care arată buzele ţine de genele fiecăreia şi nu de mediul înconjurător. Cercetătorii au descoperit o variaţie considerabilă la grosimea buzelor în cazul femeilor de peste 60 de ani.

Partea roz din cele mai subţiri buze măsoară doar 3 milimetri din vârful buzei superioare până la marginea celei inferioare, în timp ce buzele persoanelor care au peste 60 de ani, măsoară în total 2,2 centimetri.


?Când am identificat oamenii care par mai tineri decât sunt am constatat cu uimire diferenţa dintre buzele lor. Este o trăsătură puternic determinată de genetică şi relativ uşor de măsurat?, a declarat cercetătorul David Gunn.

Experţii ştiu că buzele ating maximul dezvoltării la începutul vieţii de adult. În cazul multor persoane, ele încep să se subţieze între 30 şi 40 de ani, şi-i poate face pe oameni să pară mai bătrâni decât sunt.

Cu toate că operaţiile estetice pot modifica mărimea buzelor, experţii au păreri împărţite în acest sens, unii susţinând că nu fac o diferenţă prea convingătoare.

Gunn a precizat că femeile în vârstă cu buze subţiri nu câştigă prea mult în urma unui implant. ?Arată ciudat pentru că nu atenuează efectul unei feţe cu riduri?, a spus el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close