Antena 3 CNN Externe Moştenitoarea unui imperiu al diamantelor renunță la averea fabuloasă pentru a merge la mănăstire, în India

Moştenitoarea unui imperiu al diamantelor renunță la averea fabuloasă pentru a merge la mănăstire, în India

O fetiță din India a renunțat la averea în valoare de 61 de milioane de dolari, pe care urma să o moștenească de la părinții săi, și a hotărât să devină călugăriță.

Moştenitoarea unui imperiu al diamantelor renunță la averea fabuloasă pentru a merge la mănăstire, în India
Sursa foto: Captura video YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   23:41

În vârstă de 8 ani, Devanshi Sanghvi, o fetiță din India, a renunțat la moștenirea în valoare de 61 de milioane de dolari  și a decis să se dedice complet religiei Jain.

Fetița trebuia să fie moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons, din orașul Surat, o marcă de pietre prețioase recunoscută la nivel mondial.

Religia Jain reprezintă o credință indiană veche, care se remarcă prin vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile.

Săptămâna aceasta, micuța a fost sărbătorită printr-o ceremonie de patru zile, în cadrul căreia și-a anunțat noua vocație și a fost plimbată într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit The Guardian.

Citeşte şi: O tânără vrea să și doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari: ”Nu am lucrat pentru ei. Nu mă fac fericită”

Familia fetiței a dezvăluit că Devanshi și-a dorit mereu să devină călugăriță.

"Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor și nu a mers la mall sau la restaurant", a declarat unul dintre martorii prezenți la ceremonie.

Adesea, părinții care fac parte din religia Jain își îndeamnă copiii să intre în ordinele religioase, deoarece se crede că acest lucru sporește statutul social al rudelor.

Reguli care îi conduc pe adepți la moarte

Jainismul are peste 4 milioane de adepți în India, iar mulți dintre ei provin din comunități comerciale bogate.

Dieta vegetariană este regula de bază a acestei religii, iar pentru a nu înghiți insecte, călugării și călugărițele își acoperă gura cu o țesătură.

De asemenea, adepții acestei credințe au obiceiul de a respecta un post extrem, care îi conduce, de cele mai multe ori, la moarte.

În 2016, o fetiță de 13 ani a murit, după ce a ținut post timp de două luni, perioadă în care nu i s-a permis să bea apă caldă decât de două ori pe zi, potrivit stiripesurse.

Părinții copilei au fost mustrați în public și au fost acuzați că au forțat-o să țină postul.

×
Subiecte în articol: India mostenire fetita calugarita
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close