Antena 3 CNN Externe Fiica cea mare a lui Nelson Mandela: „Se poate întâmpla orice de la un moment la altul”

Fiica cea mare a lui Nelson Mandela: „Se poate întâmpla orice de la un moment la altul”

Fiica cea mare a lui Nelson Mandela: „Se poate întâmpla orice de la un moment la altul”
de M.T.    |    27 Iun 2013   •   15:12

Familia lui Nelson Mandela aştepta joi decesul său „dintr-o clipă în alta" într-o clinică din Pretoria, în timp ce preşedintele Jacob Zuma a anulat o deplasare în străinătate pentru a rămâne în Africa de Sud, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Nu pot să repet decât că tata este în stare foarte critică şi se poate întâmpla orice de la un moment la altul", a declarat fiica sa cea mare a fostului preşedinte sud-african, Makaziwe, într-un interviu acordat postului public de radio SAFM.

„Vreau să subliniez încă o dată că doar Dumnezeu ştie când va fi momentul. Noi vom aştepta alături de el, alături de tata, atât timp cât el va mai fi cu noi, deschizând ochii şi reacţionând la atingere. Noi vom trăi cu această speranţă până în momentul în care va veni sfârşitul", a adăugat ea.

Este pentru prima oară când familia lui Nelson Mandela admite public posibilitatea morţii eroului luptei împotriva apartheidului, simbol mondial al reconcilierii şi părinte al democraţiei sud-africane.

Toată noaptea, lumânări mici, puse de către persoane necunoscute, au ars în faţa Mediclinic Heart Hospital, reprezentând simboluri ale gratitudinii şi afecţiunii sud-africanilor faţă de fostul lor preşedinte.

Nelson Mandelanu mai poate respira fără asistenţă artificială, potrivit lui Napilisi Mandela, un lider de clan din regiunea sa natală venit la căpătâiul său miercuri seara: „Da, el utilizează aparate pentru a respira. Este trist, dar numai atât putem face".

Între timp preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a anunţat anularea unei vizite în Mozambic, abţinându-se însă de la a oferi detalii medicale.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, este victima unei infecţii pulmonare recurente, probabil o consecinţă a celor 27 de ani de închisoare sub regimul rasist al apartheidului.

La spital, el este vegheat zi şi noapte de Graca Machel, care îi este soţie de 15 ani, în timp ce, din lumea întreagă, mesajele continuă să curgă.

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela Africa de Sud
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close