Antena 3 CNN Externe Filipine. Evadare violentă, din închisoare, a unor deţinuţi. Două persoane au murit

Filipine. Evadare violentă, din închisoare, a unor deţinuţi. Două persoane au murit

Filipine. Evadare violentă, din închisoare, a unor deţinuţi. Două persoane au murit
13 Dec 2009   •   17:06

Un gardian a murit în Filipine după ce zeci de deţinuţi au reuşit să evadeze dintr-o închisoare din sudul ţării. Autorităţile filipineze au declarat că o grupare înarmată a dărâmat o parte a zidului penitenciarului eliberând o parte a prizonierilor, printre care şi doi comandanţi ai rebelilor islamici din regiune.

Peste 30 de persoane înarmate au reuşit să elibereze cu forţa mai mulţi deţinuţi ai unei închisori din Filipine. Autorităţile dau vina pe lipsa efectivelor şi slaba pregătire a personalului.

?Problema este numărul mic al gardienilor care păzesc penitenciarul înarmaţi numai cu puşti. În aceste condiţii, cum am putea să oprim inamicii cu arme de asalt??, spune guvernatorul regiunii.

Un gardian şi un rebel au murit în urma asaltului. Autorităţile spun că este a patra evadare importantă din ultimii ani. Diferenţa faţă de precedentele evadări este că atunci deţinuţii au tăiat gratiile celulelor, acum a fost însă o acţiune în forţă

Reprezentanţii poliţiei locale au spus că rebelii au folosit ciocane de mari dimensiuni pentru a face o gaură în zidul de beton de 6 metri înălţime care înconjoară penitenciarul. Liderii rebeli care au fost eliberaţi în urma acţiunii erau închişi pentru uciderea mai multor soldaţi în urmă cu doi ani. Numai patru din cei 16 gardieni de care dispune penitenciarul erau de serviciu în momentul atacului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: filipine
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close