Antena 3 CNN Externe Filmul atacului cu drone și rachete de la Odesa, prin care Rusia a vrut să se răzbune pentru atacul de la "Podul lui Putin"

Filmul atacului cu drone și rachete de la Odesa, prin care Rusia a vrut să se răzbune pentru atacul de la "Podul lui Putin"

Forțele ucrainene au doborât, marți, zeci de drone și șase rachete de croazieră în urma unui atac al Rusiei asupra portului Odesa înainte de răsăritul soarelui.

Filmul atacului cu drone și rachete de la Odesa, prin care Rusia a vrut să se răzbune pentru atacul de la "Podul lui Putin"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2023   •   12:34

Informațiile provin de la oficiali ai Kievului.

Rușii au încercat mai întâi să epuizeze apărarea aeriană cu ajutorul dronelor. Apoi, au lansat asupra orașului șase rachete de croazieră Kalibr, susține Comandamentul de Sud al armatei ucrainene.

Toate cele șase rachete și 25 de drone au fost doborâte de forțele de apărare în regiunea Odesa și în alte zone din sud, a afirmat sursa citată.

Citește și: Rusia s-a răzbunat cu rachete și drone pentru atacul Ucrainei care a avariat "Podul lui Putin"

Resturile dronelor și rachetelor distruse au avariat unele instalații portuare și câteva clădiri rezidențiale. Un bărbat în vârstă a fost rănit în locuința sa, au declarat oficialii ucraineni.

Odesa este punctul nodal prin care erau exportate pe Marea Neagră cerealele ucrainene, cât timp a fost în vigoare acordul cerealier mediat în iulie anul trecut de ONU și Turcia între Ucraina și Rusia.

Acordul a expirat luni, 17 iulie. Cu câteva ore înainte de expirare, Moscova a anunțat că nu-l va reînnoi, deoarece prevederile referitoare la exporturile de  cerealele și îngrășămintele rusești nu au fost implementate.

Oficial de la Kiev: "Rusia vrea să slăbească Occidentul cu noi valuri de refugiați"

Andrii Yermak, șeful biroului prezidențial de la Kiev, a declarat că atacul de la Odesa demonstrează faptul că Rusia este gata să pună în pericol viețile a milioane de oameni din lume, care depind de cerealele ucrainene în Africa, Orientul Mijlociu și Asia.

"Lumea trebuie să realizeze că obiectivele Federației Ruse sunt foametea și uciderea oamenilor. Ei au nevoie de valuri de refugiați. Ei vor să slăbească Occidentul prin asta", a declarat Yermak.

Organizația Națiunilor Unite și aliații occidentali ai Ucrainei au criticat Moscova pentru oprirea acordului cerealier pe Marea Neagră.

Foto: rachetă Kalibr lansată de pe o navă militară rusă

Sursa: Mediafax

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close