Antena 3 CNN Externe Filmul tragediei sângeroase de la Moscova unde zeci de persoane au murit și sute au fost rănite

Filmul tragediei sângeroase de la Moscova unde zeci de persoane au murit și sute au fost rănite

Atacul sângeros din sala de concerte din Moscova a ucis peste 40 de persoane și a rănit peste 100, în doar câteva minute. Măsurile de securitate sporite sunt în tot orașul.

de Claudia Teodorescu    |    Ioana Mircea    |    22 Mar 2024   •   21:51

Este o operațiune majoră de desfășurare acum în Rusia. Concret, în urmă cu aproximativ o oră și jumătate înainte de începerea unui concert în mall-ul Crocus din Moscova, cinci bărbați înarmați, toți îmbrăcați în haine de camuflaj au dat buzna în clădirea unde avea loc concertul și au deschis focul asupra oamenilor. Mai întâi i-au împușcat pe gardienii sălii de concert apoi au început să tragă în spectatorii din foaier.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini de la locul tragediei din Moscova

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La acest moment, bilanțul victimelor ajunge la 40 de morți și peste 100 de răniți, într-un atac care s-a derulat pe parcursul a doar câteva minute. După ce atacatorii au tras în plin au detonat explozibilul. Martorii spun că s-au auzit două explozii apoi au luat foc scaunele din sala de concerte.

Flăcările s-au extins imediat, motiv pentru care la scurt timp după acest atac, pe rețelele de socializare circulau deja imagini cu acoperișul sălii de concerte cuprins aproape în întregime de flăcări. Un fum gros, negru s-a observat de la distanță.

Suprafața incendiului ar putea fi de până la 3.000 de mp. Cea mai mare parte a clădirii a fost cuprinsă de incendiu. Acoperișul s-a prăbușit parțial. În sală urma să concerteze formația rusă Picnic.

Muzicienii au reușit să scape teferi. Unul dintre ei a povestit că publicul nu a apucat nici măcar să se așeze. O parte dintre spectatori intraseră în sală, alții se aflau aproape de zonele de ieșire, astfel că aceștia din urmă au reușit mai ușor să se autoevacueze.

A fost creat un comandament operațional. Toate forțele și mijloacele au fost trimise la fața locului. Peste 50 de ambulanțe sunt prezente acolo și forțele speciale ale gărzii ruse, jandarmi, inclusiv guvernatorul Moscovei se află la locație. Măsurile de securitate sporite sunt în tot orașul.

×
Subiecte în articol: atac Moscova
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close