Antena 3 CNN Externe Finlanda, somată de Parlament să negocieze un "Grexit"

Finlanda, somată de Parlament să negocieze un "Grexit"

Finlanda, somată de Parlament să negocieze un "Grexit"
Sursa foto: Foto: malaysia-chronicle.com
de M.Z.    |    12 Iul 2015   •   00:49

Ministrul finlandez de Finanțe, Alexander Stubb, a fost somat sâmbătă de parlamentul țării sale să negocieze o ieșire a Greciei din zona euro, informează postul național de televiziune Yle, potrivit AFP.

 
Partidul eurosceptic Adevărații Finlandezi a cerut ca Finlanda să se opună unui nou plan al zonei euro de ajutorare a Greciei și vrea ca Helsinki să sprijine ideea unui "Grexit", spun sursele apropiate acestor negocieri.
 
Acest partid, clasat pe locul al doilea la legislativele din aprilie, ar fi amenințat că se va retrage din noua coaliție guvernamentală din Finlanda, mai notează presa locală, citată de Agerpres.
 
Președintele partidului, ministrul de Externe Timo Soini, a repetat constant în ultimele luni că Grecia își va rezolva problemele economice renunțând la euro și devalorizându-și propria monedă.
 
După-amiază, Alexander Stubb a scris de la Bruxelles pe contul său de Twitter că nu poate dezvălui mandatul încredințat de Marea comisie a parlamentului finlandez, organismul responsabil de aceste chestiuni, atât timp cât au loc negocieri în cadrul Eurogrupului.
 
La rândul său, parlamentul finlandez a refuzat orice comentariu pe această temă.
 
De asemenea, Germania ia în calcul o ieșire temporară a Greciei din zona euro pe o durată de cinci ani, dacă Atena nu-și va ameliora propunerile de reforme, a informat o sursă europeană de la Bruxelles.

Miniştrii Finanţelor din zona euro participă la o reuniune, la Bruxelles, în care analizează propunerile economice ale Guvernului grec, care speră că-i vor deschide calea către un al treilea plan de salvare a ţării de la faliment.

Citiţi şi Dincolo de ştiri: Un grec TRĂIEŞTE cu 50 euro/zi

×
Subiecte în articol: Finlanda Grecia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close