Antena 3 CNN Externe Întâlnire-cheie pentru Grecia. Miniştrii de Finanţe din Zona Euro dezbat planul de reforme propus de guvernul elen

Întâlnire-cheie pentru Grecia. Miniştrii de Finanţe din Zona Euro dezbat planul de reforme propus de guvernul elen

Întâlnire-cheie pentru Grecia. Miniştrii de Finanţe din Zona Euro dezbat planul de reforme propus de guvernul elen
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iul 2015   •   19:01

Miniştrii de Finanţe din Zona Euro dezbat astăzi planul de reforme propus de guvernul elen, într-o primă întâlnire-cheie pentru soarta Greciei.

Dacă măsurile vor fi considerate credibile, Grecia are şanse să evite ieşirea din Zona Euro, spun europenii. Verdictul va fi dat însă mâine, de liderii Uniunii, care se vor reuni la Bruxelles, într-un summit decisiv pentru Grecia.

 
La Bruxelles, miniştrii de Finanţe din Zona Euro trebuie să spună dacă propunerile guvernului elen sunt sau nu viabile pentru încheierea unui nou acord de împrumut pentru Grecia.

În funcţie de concluziile lor, liderii europeni vor decide la summitul de duminică dacă vor salva sau nu Grecia. Întâlnirea Eurogrup a debutat într-un ton optimist.
 
Propunerile Guvernului Tsipras vizează, printre altele, creşterea taxelor pentru armatori, reducerea cu 300 de milioane a bugetului Apărării, un TVA unificat la 23%, inclusiv la restaurante şi eliminarea reducerii de 30% în taxe, de care beneficiază insulele greceşti. Mulţi greci se tem că măsurile vor da o lovitură turismului.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close