Antena 3 CNN Externe O femeie a fost arestată după ce a tras cu un pistol cu apă în alergătorul veteran ce purta flacăra olimpică, în Japonia

O femeie a fost arestată după ce a tras cu un pistol cu apă în alergătorul veteran ce purta flacăra olimpică, în Japonia

O femeie a fost arestată după ce a a ales o modalitate inedită pentru a protesta față de desfășurarea Jocurilor Olimpice în Japonia.

O femeie a fost arestată după ce a tras cu un pistol cu apă în alergătorul veteran ce purta flacăra olimpică, în Japonia
de Adrian Iclozan    |    05 Iul 2021   •   15:16

Femeia a tras cu un pistol cu apă asupra unui sportiv veteran, care purta flacăra olimpică, relatează presa internațională.

Ea a fost arestată de poliție.

Incidentul s-a petrecut când ștafeta a trecut în localitatea Chiba, prefectura Ibaraki, la ora locală 19.40.

Conform relatărilor presei nipone, femeia, în vârstă de 53 de ani, identificată drept Kayoko Takahashi, a strigat "Opriți Jocurile Olimpice".

Ținta vizată de ea a fost atletul Hideo Iijima, 77 de ani, care a concurat în trecut la proba de 100 de metri la edițiile din 1964 și 1968 ale Jocurilor Olimpice.

Nu a fost clar imediat ce lichid se afla în pistolul care l-a stropit pe purtătorul flăcării olimpice.

Hideo Ijima a reușit să termine cursa și nu există informații că incidentul ar fi provocat rănirea cuiva.

Torța cu flacăra olimpică nu a fost afectată semnificativ.

Jocurile Olimpice de Vară urmează să aibă loc la Tokyo în perioada 23 iulie - 8 august 2021, după ce au fost amânate anul trecut, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Evenimentul se va desfășura cu un număr redus de spectatori, în contextul în care majoritatea japonezilor au răspuns în cadrul unui sondaj că își doresc anularea Jocurilor Olimpice.

Până la debutul competițiilor, ștafeta olimpică este programată să traverseze toate cele 47 de prefecturi nipone, într-o cursă programată pe parcursul a 121 de zile.

De duminică începând, flacăra olimpică se va afla în prefectura Ibaraki timp de două zile, fiind purtată de 179 de participanți la ștafetă, pe parcursul a 36 de kilometri.

×
Subiecte în articol: Flacăra olimpică pistol cu apă japonia
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close