Antena 3 CNN Externe Fondatorul BioNTech: Coronavirusul va fi sub control în Europa până în vară

Fondatorul BioNTech: Coronavirusul va fi sub control în Europa până în vară

Fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului, se declară optimist în privința pandemiei și afirmă că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii.

Fondatorul BioNTech: Coronavirusul va fi sub control în Europa până în vară
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    21 Mar 2021   •   10:09

Și asta în ciuda campaniilor de vaccinare care se desfășoară într-un ritm mai lent în unele state. Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza întârzierilor la livrarea vaccinurilor, care lasă blocul cu mult în urmă unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

Ugur Sahin însă este optimist şi spune că problemele se vor dovedi temporare. Acesta mai precizează că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va mai pune puţine probleme.

"În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii," a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag. "Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria."

Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Pfizer BioNTech vaccinare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close