Antena 3 CNN Externe Forţele de ordine indiene folosesc echipamente vechi de 80 de ani

Forţele de ordine indiene folosesc echipamente vechi de 80 de ani

Forţele de ordine indiene folosesc echipamente vechi de 80 de ani
03 Dec 2008   •   12:20

Poliţiştii indieni care au intervenit în atacurile de săptămâna trecută din Mumbai au fost echipaţi cu veste antiglonţ necorespunzătoare, arme din timpul primului război mondial şi au fost insuficient pregătiţi, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de The Times. În echipamentul de protecţie sunt incluse căşti din plastic şi scuturi împotriva pietrelor şi a bastoanelor. În faţa militanţilor înarmaţi cu arme automate, pistoale, grenade şi explozibili, poliţiştii nu au avut nici o şansă.
Este una dintre explicaţiile faptului că atacatorii au reuşit să paralizeze peste 60 de ore un oraş cu o populaţie de 18 milioane de locuitori. 16 poliţişti au fost ucişi în confruntări. "Aceste pierderi ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost echipaţi corespunzător", a declarat Maxwell Pereira, fost comisar de poliţie din New Delhi.
Poliţia indiană are 2,2 milioane de membri, circa 126 de poliţişti la 100.000 de locuitori, faţă de 225-550 în majoritatea statelor occidentale. Ei dispun de numai 100.000 de veste antiglonţ pentru poliţişti şi forţe paramilitare. "Am recţiona în acelaşi mod şi mâine", a subliniat Ajay Sahni din cadrul Institutului pentru Managementul Conflictelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close