Antena 3 CNN Externe Fost agent KGB, asasinat în propria maşină

Fost agent KGB, asasinat în propria maşină

Fost agent KGB, asasinat în propria maşină
Sursa foto: agent KGB
03 Noi 2009   •   10:42

Un fost agent KGB şi important om de afaceri rus, a fost asasinat marţi la Moscova. Bărbatul, condamnat în Israel pentru spionaj, a fost împuşcat în propriul autoturism, în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa.
Kalmanovici, omul de afaceri rus, a fost asasinat de două persoane necunoscute, care au tras 20 de focuri de armă asupra maşinii în care se afla. Acesta a murit pe loc, în timp ce şoferul lui a fost grav rănit.

Potrivit autorităţilor ruse, atentatul, care pare a fi fost îndelung plănuit, ar putea avea legătură cu afacerile lui Kalmanovici. Oficialii ruşi nu exclud însă nici posibilitatea unei răzbunări personale.

Kalmanovici s-a născut în 1949 în Lituania, care făcea parte pe atunci din URSS, şi a emigrat în Israel împreună cu părinţii săi în 1971. Potrivit Associated Press, acesta ar fi fost de acord să devină spion KGB în schimbul permisiunii de a părăsi Lituania. Un tribunal israelian l-a condamnat pentru spionaj în 1988. A fost eliberat cinci ani mai târziu şi s-a stabilit în Sierra Leone, unde a făcut avere din comerţul cu diamante. Începând cu 1994, Kalmanovici a ocupat funcţia de director general al unui mare centru comercial din Moscova. El sponsoriza echipa de baschet feminin Spartak din Vidnoe, localitate situată în apropiere de Moscova. Potrivit ITAR-TASS, Kalmanovici a organizat şi turnele din Rusia ale unor staruri precum Michael Jackson, Liza Minelli si Jose Careras.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close