Antena 3 CNN Externe France Telecom va aloca un miliard de euro pentru a opri sinuciderile din rândul angajaţilor

France Telecom va aloca un miliard de euro pentru a opri sinuciderile din rândul angajaţilor

France Telecom va aloca un miliard de euro pentru a opri sinuciderile din rândul angajaţilor
30 Oct 2009   •   20:10

Încercând să pună capăt sinuciderilor din rândul personalului său, France Telecom intenţionează să aloce un miliard de euro pentru un program care să permită angajaţilor în vârstă să lucreze cu jumătate de normă, relatează The Times.

Gigantul francez al telecomunicaţiilor, unde s-au sinucis 25 de angajaţi din 2008 până acum, a anunţat mişcarea în acelaşi timp cu informaţia că ar fi înregistrat în trimestrul trei o scădere a profiturilor de 6 procente.

France Telecom a suspendat deja restructurările şi a precizat că le va permite angajaţilor cu vârste de peste 65 de ani să muncească part time în cadrul unui program de reducere a stresului.

Slujbele cu jumătate de normă vor fi disponibile pentru angajaţii care simt că lucrul full time le pune în pericol sănătatea.

Directorul financiar Gervais Pellissier a spus că măsura va fi inclusă în cheltuielile acestui an şi a adăugat că acest cost estimativ de 1 miliard de euro ?nu este fundamental departe de viziunea noastră în privinţa muncii?, potrivit The Times.

Comentariile sale i-ar putea îngrijora pe investitori în privinţa planurilor grupului francez de a economisi 1,7 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2011. Pellissier a precizat că grupul a înregistrat vânzări de 12,69 miliarde de euro în al treilea trimestru al acestui an, mai puţin decât au apreciat analiştii, iar profiturile pre-taxe s-au ridicat la 4,56 miliarde de euro.

Sindicatele franceze au acuzat conducerea France Telecom de valul de sinucideri, cauzat de termenele limită prea strânse şi alte astfel de practici. Directorul general adjunct, Stéphane Richard, va supraveghea procesul de revizuire al acestor practici. Acesta a recunoscut că grupul s-a mers prea departe în încercarea de a supraveghea angajaţii prin introducerea ?echipamentelor de control?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close