Antena 3 CNN Externe Franţa. Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor (VIDEO)

Franţa. Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor (VIDEO)

Franţa. Bulevardul Champs-Elysees, blocat de un protest al agricultorilor (VIDEO)
Sursa foto: Protest agricultura
16 Oct 2009   •   15:14

Blocaj în inima Parisului. Bulevardul Champs-Elysees este închis din cauza unui protest al agricultorilor. Oamenii sunt nemulţumiţi de preţul mic al grâului şi cer autorităţilor subvenţii pentru a supravieţui.

Peste o sută de agricultori au blocat celebrul bulevard Champs-Elysees din centrul Parisului. Oamenii au adus cu ei baloţi de paie uriaşi şi au incendiat cauciucuri în mijlocul străzii. "Protestăm faţă de scăderea preţurilor alimentelor. Nu mai putem trăi numai din salarii. Nu mai avem profit şi pierdem bani. Suntem sătui de toate acestea şi ne întrebăm cum vom supravieţui până mâine", spune unul dintre protestatari.

Circulaţia a fost blocată din cauza manifestaţiei. Fermierii au recurs la acest gest pentru că, spun ei, preţul scăzut al grâului îi duce la faliment. Manifestanţii din capitală au fost susţinuţi de oameni din toată Franţa. Autostrada A62 între Montauban şi Toulouse este blocată de zeci de tractoare. Iar la Nantes sunt aşteptaţi să se alăture protestului alţi 5.000 de agricultori cu peste 350 de tractoare.

Franţa este cea mai mare putere agricolă din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, spun analiştii, preţurile din industrie au scăzut din cauza recesiunii economice. Oricum, adaugă specialiştii, alimentele din Hexagon sunt printre cele mai scumpe din blocul comunitar.



Antena 3

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close