Antena 3 CNN Externe Adio trotinete electrice. Prima capitală din Europa care interzice închirierea lor

Adio trotinete electrice. Prima capitală din Europa care interzice închirierea lor

Prima zi de toamnă vine cu schimbări la Paris. Cetățenii sunt nevoiți să renunțe la unul dintre cel mai utilizate mijloace de transport.

Adio trotinete electrice. Prima capitală din Europa care interzice închirierea lor
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   22:02

Începând de vineri, 1 septembrie, Parisul va deveni prima capitală europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat, informează France24. Locuitorii au votat interzicerea acestor mijloace de transport care pot fi închiriate contra cost într-un referendum organizat în luna aprilie.

Interdicția care intră în vigoare mâine în Paris se aplică trotinetelor electrice care sunt oferite sub formă de închiriere de mai mulți operatori privați începând cu 2018.

Conform France 24, locuitorii Parisului care dețin aceste mijloace de transport le vor putea folosi în continuare.

"Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor", transmite Uniunea Asigurătorilor din România. Potrivit uniunii, principalele cauze constau în abaterile de la respectarea regulilor de circulație, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcției de mers sau circulația pe sens opus.

Citește și: Insula din Grecia unde mașinile au fost interzise. Localnicii și turiștii folosesc cai și măgari ca mijloace de transport

Datele Poliției arată că numărul accidentelor de circulație în care sunt implicați utilizatorii de trotinete electrice a fost în creștere în ultimii ani, astfel că în 2022 au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente, atât ușoare, cât și grave. Și în cazul accidentelor ușoare, vina aparține de cele mai multe ori tot utilizatorilor de trotinete.

×
Subiecte în articol: Franta se interzice trotinete electrice
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close