Antena 3 CNN International News Insula din Grecia unde mașinile au fost interzise. Localnicii și turiștii folosesc cai și măgari ca mijloace de transport

Insula din Grecia unde mașinile au fost interzise. Localnicii și turiștii folosesc cai și măgari ca mijloace de transport

Ca și alte insule din Marea Egee, are străzi văruite în alb, aer parfumat plin de iasomie și priveliști uluitoare ale apelor albastre strălucitoare din jurul său.

Insula din Grecia unde mașinile au fost interzise. Localnicii și turiștii folosesc cai și măgari ca mijloace de transport
Sursa foto: Petrus/Moment RF/Getty Images
de Alexandra Axinia    |    26 Aug 2023   •   10:12

Ceea ce diferențiază Hydra este modalitatea de transport preferată. Localnicii au renunțat la zgomotului claxonelor, îmbrățișând în schimb sunetul ritmic al copitelor de cai.

Aici, mașinile nu sunt doar absente; sunt ținuți la distanță intenționat. O interdicție asupra vehiculelor motorizate este consacrată în legislația locală.

Populația insulei grecești de aproximativ 2.500 de localnici se deplasează folosind catâri, măgari și cai mici.

Coborând de pe feribot și pe portul Hydra, inima insulei, vizitatorii sunt întâmpinați de cai mici care își croiesc cu grație drumul pe străzile pietruite și le oferă o gustare a ritmului negrabă al insulei.

Cal sau mașină?

Decizia de a îmbrățișa transportul tradițional tras de cai aduce un omagiu moștenirii bogate a insulei și angajamentului față de viața durabilă.

Conform CNN, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, Hydra a înflorit ca un centru maritim plin de viață. Dar, odată cu sosirea secolului al XX-lea, aducând transportul motorizat în restul Greciei, străzile înguste și abrupte ale insulei, împreună cu terenul stâncos, au făcut ca mașinile să fie imposibil de circulat.

 

×
Subiecte în articol: insula Grecia masini mijloace de transport
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close