Antena 3 CNN Externe Franţa: Manuel Noriega, judecat pentru spălare de bani

Franţa: Manuel Noriega, judecat pentru spălare de bani

Franţa: Manuel Noriega, judecat pentru spălare de bani
29 Iun 2010   •   10:49

 

Generalul Manuel Noriega, fostul lider din Panama, este judecat a Paris pentru acuzaţii privind spălare de bani, urmare a extrădării sale din SUA, în urmă cu două luni.

 

Noriega, care acum are 76 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de maximum 10 ani dacă este găsit vinovat că a folosit 2,3 milioane de euro din droguri pentru a finanţa achiziţia de apartamente de lux în capitala franceză în anii 80.

Militarul, răsturnat de la putere în urma invaziei americane din 1989, a primit o sentinţă în lipsă la Paris de 10 ani de închisoare în urmă cu un deceniu, dar conform legii franceze trebuie rejudecat după transferul din Miami.

Noriega a primit un verdict de 40 de ani în SUA pentru trafic de droguri şi spălare de bani, redusă ulterior la 17 ani pentru bună purtare, şi a luptat să nu fie extrădat în Franţa după eliberarea sa din Florida.

Cu toate acestea administraţia americană a acceptat cererea franceză de a fi judecat pentru folosirea banilor de cartelul drogurilor Medelin pentru cumpărarea de trei apartamente în Paris şi călătorii pentru soţia sa Felicidad dr şi cele două fiice.

Procesul se va încheia miercuri.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: trafic de droguri spalare de bani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close