Antena 3 CNN Externe Franța urmează să facă obligatorie vaccinarea personalului medical, în urma creșterii infectărilor cu tulpina Delta

Franța urmează să facă obligatorie vaccinarea personalului medical, în urma creșterii infectărilor cu tulpina Delta

Franța urmează să facă obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății, conform unor surse, scrie agenția Reuters.

Franța urmează să facă obligatorie vaccinarea personalului medical, în urma creșterii infectărilor cu tulpina Delta
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    12 Iul 2021   •   21:49

Deși Franța are parte de o mișcare anti-vaccinare foarte bine înrădăcinată, autoritățile s-au angajat până acum să convingă destui oameni, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar , pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire gravă, determinate de răspândirea Covid-19.

Vaccinarea va rămâne voluntară pentru publicul larg, deși ar putea fi făcută obligatorie și pentru alți lucrători din prima linie, inclusiv pompieri.

Din informațiile culese pe surse, Macron și-ar dori creearea unui permis de sănătate care să permită intrarea în locurile aglomerate, inclusiv pentru restaurante, cinematografe și teatre, dar și în trenuri și avioane, de la începutul lunii august, oferind stimulente suplimentare pentru ca oamenii să aleagă vaccinarea.

Permisul de sănătate oferă dovada că o persoană a fost fie vaccinată împotriva coronavirusului, fie că deține un test PCR negativ recent.

Nu a existat nicio confirmare oficială imediată înainte de discursul lui Macron, din seara aceasta.

×
Subiecte în articol: Franta vaccinare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close