Antena 3 CNN Externe Fratele preşedintelui afgan, pe statul de plată al C.I.A. în ultimii opt ani

Fratele preşedintelui afgan, pe statul de plată al C.I.A. în ultimii opt ani

Fratele preşedintelui afgan, pe statul de plată al C.I.A. în ultimii opt ani
28 Oct 2009   •   17:53

Ahmed Wali Karzai, fratele preşedintelui Afganistanului şi unul dintre cei suspectaţi de implicarea în comerţul ilegal cu opiu, este plătit de opt ani, în mod regulat, de Central Intelligence Agency (C.I.A.), potrivit foştilor şi actualilor oficiali din administraţia americană, citaţi de The New York Times.

Agenţia americană de informaţii îl plăteşte pe Karzai pentru o serie de servicii, inclusiv recrutarea forţelor paramilitare afgane pentru a opera în favoarea C.I.A., în oraşul Kandahar şi în jurul acestuia, acolo unde locuieşte fratele preşedintelui afgan.

Legăturile financiare şi relaţiile strânse de lucru între CIA şi Karzai au ridicat un important semn de întrebare cu privire la strategia de război a Statelor Unite, care este analizată în pezent de Casa Albă.

Legăturile cu Karzai au creat adevărate disensiuni în administraţia Obama. Criticii sunt de părere, potrivit The New York Times, că aceste legături complică relaţiile americane şi aşa tensionate, cu preşedintele Ha mid Karzai, care a luptat pentru a fi apreciat de afgani, şi care este considerat de talibani ca fiind o marionetă a americanilor.

Practica C.I.A. sugerează, de asemenea, că Statele Unite nu fac nimic pentru a opri traficul de droguri din Afganistan, o sursă importantă de venituri pentru talibani.

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close