Antena 3 CNN Externe Fregata "Amiral Gorșkov", invocată de Rusia în amenințările nucleare, a fost fotografiată de NATO în marș lângă Norvegia

Fregata "Amiral Gorșkov", invocată de Rusia în amenințările nucleare, a fost fotografiată de NATO în marș lângă Norvegia

Analistul militar și realizatorul TV Radu Tudor publică pe blogul său un anunț făcut de Forțele Armate Norvegiene și care se referă la fregata rusă aflată în marș spre Marea Mediterană.

Fregata "Amiral Gorșkov", invocată de Rusia în amenințările nucleare, a fost fotografiată de NATO în marș lângă Norvegia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2023   •   18:31

"Fregata rusă 'Amiral Gorșkov' navighează spre sudul coastelor Norvegiei.

Ea se află în mod legal în apele internaționale dar, ca întotdeauna, monitorizăm îndeaproape orice mișcare și vom face acest lucru atâta timp cât fregata se află în zona noastră",  se spune în anunțul respectiv.

Textul de pe blogul lui Radu Tudor este însoțit de o fotografie a fregatei ruse, realizată de avionul de supraveghere maritimă NATO P-3 Orion (foto următoare).

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat, din nou, Alianța Nord-Atlantică, NATO, cu ocazia plecării în misiune a fregatei "Amiral Gorșkov" spre Marea Mediterană.

Medvedev a spus că "un pachet cu rachete Zircon a plecat către țărmurile NATO".

Nava a fost trimisă oficial în marș, după ce a fost recepționată de Marina militară rusă, ca urmare a modificărilor menite să o transforme în platformă de lansare a rachetelor hipersonice "Zircon", care pot fi dotate cu încărcătură nucleară.

Președintele rus Vladimir Putin a participat virtual, prin videoconferință, la ceremonia "lansării la apă" a navei modificate.

Construită pe baza așa-numitului "Proiect 22350", Amiral Gorșkov" face parte din cea mai modernă categorie de fregate din dotarea armatei ruse.

 Putin: "Rachetele 'Zircon' nu au termen de comparație în lume"

"De această dată, nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice Zircon, care nu are analog în lume", a declarat Putin în videoconferința cu Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, și cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiral Gorşkov".

"Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele patriei", a mai spus liderul de la Kremlin.

Ministrul Şoigu a precizat, la rândul său, că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, atingând o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului și având o rază de acțiune de peste 1000 de kilometri.

Rusia, China și SUA sunt angajate în prezent într-o competiție a armelor hipersonice, amintește presa internațională.

×
Subiecte în articol: Amiral Gorșkov
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close