Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a ordonat fregatei "Amiral Gorșkov" să se îndrepte spre Marea Mediterană | Nava este dotată cu rachete "Zircon" cu capacitate nucleară

Vladimir Putin a ordonat fregatei "Amiral Gorșkov" să se îndrepte spre Marea Mediterană | Nava este dotată cu rachete "Zircon" cu capacitate nucleară

Președintele rus Vladimir Putin a participat, miercuri, prin videoconferință, la recepția fregatei "Amiral Groșkov" de către marina militară rusă, după modificările aduse navei pentru a funcționa ca platformă de lansare a rachetelor hipersonice "Zircon".

Vladimir Putin a ordonat fregatei "Amiral Gorșkov" să se îndrepte spre Marea Mediterană | Nava este dotată cu rachete "Zircon" cu capacitate nucleară
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2023   •   14:35

Nava, construită pe baza așa-numitului "Proiect 22350", face parte din cea mai modernă categorie de fregate din dotarea armatei ruse.

"De această dată, nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice Zircon, care nu are analog în lume", a declarat Putin într-o videoconferință cu Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiral Gorşkov".

"Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele patriei", a mai spus liderul de la Kremlin.

CNN notează că președintele rus a ordonat fregatei să se îndrepte spre Marea Mediterană.

Ministrul Şoigu a precizat, la rândul său, că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, atingând o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului și având o rază de acțiune de peste 1000 de kilometri.

Rusia, China și SUA sunt angajate în prezent într-o competiție a armelor hipersonice, amintește presa internațională.

Fregata "Amiral Gorșkov" va intra în Marea Mediterană

Responsabilii Alianței Nord-Atlantice urmăresc cu atenție informațiile despre misiunea în Marea Mediterană a fregatei ruse "Amiral Gorșkov".

"Fregata vine către Marea Mediterană dinspre nord și urmează să intre în zonă prin Strâmtoarea Gibraltar. Vladimir Putin spune că această navă militară rusă este dotată cu rachete 'fără egal' în lume. Este vorba despre rachetele hipersonice Zircon, care pot fi echipate cu focoase nucleare și ating o viteză de peste opt ori mai mare decât viteza sunetului. Acum, că fregata rusă se îndreaptă spre Marea Mediterană, și autoritățile din Italia sunt în alertă.

În acest moment, prezența militară a Rusiei în Marea Mediterană este la un minim de când a început războiul din Ucraina. Însă venirea acestui vas de luptă poate schimba situația", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

Marina militară rusă a anunțat la finele lui 2022 că "Amiral Gorșkov" este gata de marș

În data de 28.12.2022, flota militară rusă a anunțat că fregata "Amiral Gorșkov" este pregătită să plece într-un marș de lungă durată.

Anterior, a fost difuzată informația că, încă din primele zile ale lui 2023, nava urmează să intre în serviciul de luptă cu noile rachete hipersonice Zircon.

“Echipajul fregatei Amiral Gorșkov din cadrul Flotei de Nord a finalizat pregătirile pentru desfășurarea unui marș de lungă durată (...) Etapa finală a pregătirilor a fost efectuată în timpul unei ieșiri de control pe mare, în poligoanele de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord din Marea Barents", a informat Serviciul de presă al acestei flote.

Pe 11 decembrie, fregata a sosit la baza navală Severomorsk, după ce a fost supusă unui proces de refacere a capabilităților tehnice la șantierul naval din Kronștadt.

Foto: Fregata "Amiral Gorșkov" și corveta "Mercury" la parada navală de la Sankt Petersburg, 31 iulie 2022

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close