Antena 3 CNN Externe Fructul acesta se consumă în cantități record în Europa. Legătura cu cartelurile de droguri din Mexic

Fructul acesta se consumă în cantități record în Europa. Legătura cu cartelurile de droguri din Mexic

Fructul acesta se consumă în cantități record în Europa. Legătura cu cartelurile de droguri din Mexic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Ian 2019   •   22:41

Consumul de avocado, un fruct din emisfera sudică, a continuat să crească exploziv în ultimii doi ani în Occident, atât în Europa cât şi în SUA, acoperirea acestei cereri puternice fiind facilitată de recoltele record înregistrate de unele ţări exportatoare, a anunţat Organizaţia mondială a avocado-ului (WAO), transmite AFP.

În Europa, consumul de avocado a crescut cu 65% între 2016 şi 2018, potrivit datelor WAO. Preşedintele WAO, Xavier Equihua, susţine că, în Europa, consumul de avocado a ajuns la „cel puţin” 650.000 de tone.

Referindu-se la problemele cu care se confruntă producătorii de avocado din Mexic, primul producător mondial, cu cartelul drogurilor, Equihua a apreciat că acest fenomen a fost exagerat şi că situaţia diferă foarte mult de la un stat mexican la altul. Equihua a recunoscut că statul Michoacan se confruntă cu astfel de probleme, dar a adăugat că producţia de avocado din acest stat nu reprezintă decât o parte din fructele de avocado exportate de Mexic spre Europa (aproximativ 30%).

În schimb, cea mai mare parte din fructele de avocado exportate de Mexic spre Europa, aproximativ 70%, provin din statul Jalisco, unde nu există probleme cu cartelul drogurilor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avocado Europa droguri Mexic
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close