Antena 3 CNN Externe Țara care impune restricții pentru siropul cu paracetamol. Zeci de copii au murit

Țara care impune restricții pentru siropul cu paracetamol. Zeci de copii au murit

Gambia a ordonat suspendarea vânzărilor tuturor mărcilor de sirop de paracetamol, în timp ce guvernul investighează o presupusă legătură între acest medicament și moartea a zeci de copii, transmite Reuters.

Țara care impune restricții pentru siropul cu paracetamol. Zeci de copii au murit
Sursa foto: agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   23:16

Şeful serviciului de sănătate al țării din Africa de Vest a declarat că a lansat această anchetă după ce, la sfârșitul lunii iulie, a fost detectată o creștere a numărului de cazuri de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor, cunoscută sub numele de Agenția de Control al Medicamentelor (MCA), a declarat că nu există date suficiente pentru a justifica o interdicție generală a siropurilor de paracetamol, un analgezic folosit adesea pentru tratarea febrei la copii.

Copiii au suferit simptome, inclusiv incapacitatea de a elimina urina, febră și vărsături care au dus rapid la insuficiență renală.

Gambia raportează mai multe decese la copii care au folosit un sirop cu paracetamol

Nu a menționat nicio marcă specifică, dar a precizat că unele mostre au fost trimise în străinătate pentru teste de control al calității.

 

Săptămâna trecută, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că dovezile nu indicau paracetamolul, ci o origine infecțioasă, cum ar fi apa poluată, dar au subliniat că există multe întrebări fără răspuns.

×
Subiecte în articol: paracetamol Gambia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close