Antena 3 CNN Externe Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme din SUA: "Rusia a pierdut războiul"

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme din SUA: "Rusia a pierdut războiul"

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al armatei americane, a comentat, la Bruxelles, situația Rusiei, la aproape un an de la declanșarea războiului din Ucraina.

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme din SUA: "Rusia a pierdut războiul"
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   19:39

"Rusia este acum un paria la nivel global și lumea continuă să fie inspirată de curajul şi reziliența Ucrainei.

În fața invaziei barbare a Rusiei, Ucraina continuă să reziste. Pentru Ucraina nu este un război de agresiune, ci un război de apărare.

Rusia plătește un mare preț pentru acest război de agresiune. Pe scurt, Rusia a pierdut. A pierdut strategic, operațional și tactic", a spus, marți, Mark Milley în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, după o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina.

"Rusia nu va rezista mai mult decât poporul ucrainean şi aliații săi", a estimat el.

Citește și: Șeful grupului Wagner dezvăluie de ce orașul Bahmut nu va cădea prea curând în mâinile rușilor

În același timp, generalul Milley (foto) a spus că este dificil de anticipat ce rezultat va avea sau cât va dura ofensiva rusă de la Bahmut, care, potrivit acestui ofițer de rang înalt, reprezintă "un război de uzură foarte violent".

"Această ofensivă de la Bahmut este relativ stabilă. Majoritatea dinamicii este înainte și înapoi. Nu există manevre neobișnuite. Cât va dura? Este dificil de spus. Durează de săptămâni. Este o luptă pe care o monitorizăm foarte aproape", a menționat el.

Generalul Milley nu a exclus posibilitatea ca Rusia să aibă capacitățile necesare pentru a ataca din nou Kievul, dar a adăugat că nu a văzut semne în acest sens.

×
Subiecte în articol: Mark Milley Rusia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close