Antena 3 CNN Externe China atinge o nouă culme a clonării de produse! O machetă a navei amiral a Marinei americane, vizibilă din satelit

China atinge o nouă culme a clonării de produse! O machetă a navei amiral a Marinei americane, vizibilă din satelit

Chinezii au reprodus în deșert puntea portavionului Gerald Ford, la scara 1:1, arată o serie de fotografii.

China atinge o nouă culme a clonării de produse! O machetă a navei amiral a Marinei americane, vizibilă din satelit
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2024   •   22:49

Gerald Ford este cel mai mare portavion american, iar specialiștii militari spun că au fost copiate toate detaliile acestuia, inclusiv ”castelul” său caracteristic, plasat mai în spate față de alte portavioane din SUA.

Mai multe nave americane false au apărut în mijlocul deșertului chinezesc Taklamakan, din provincia Xinjiang, începând cu anul 2021.

”Deșertul Taklamakan din provincia chineză Xinjiang nu este atât de pustiu pe cât s-ar putea crede. Dacă mărim fotografiile din satelit, se văd clădiri ciudate, drumuri care par să nu ducă nicăieri și chiar o linie de cale ferată.

Trebuie să petreci ceva timp observând această imensă întindere de nisip pentru a vedea siluetele navelor care apar la curbura unei dune. La început sunt doar grămezi de pietre, apoi plăci de beton dreptunghiulare și, în cele din urmă, o reprezentare destul de exactă a principalelor nave de război americane”, notează jurnaliștii de la RFI.

Structura descoperită la finalul lui 2023 are exact lungimea navei amiral a Marinei SUA, adică 330 de metri.

”Cu aceste instalații, ei au tot ce le trebuie pentru a testa și calibra lanțul de achiziție - ISR, informații, supraveghere și recunoaștere - și ghidarea rachetelor lor balistice anti-navă. Chinezii lucrează de ani de zile la un astfel de proiect. Din punct de vedere tehnic, ei fac ceea ce spun, chiar publică detalii, dar bariera lingvistică lucrează împotriva noastră”, a declarat un inginer francez din domeniul apărării.

×
Subiecte în articol: nava amiral sua portavion sua Gerald Ford
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close