Antena 3 CNN Externe Germania a cerut oficial scuze pentru afirmaţiile premierului Rüttgers despre muncitorii români

Germania a cerut oficial scuze pentru afirmaţiile premierului Rüttgers despre muncitorii români

Germania a cerut oficial scuze pentru afirmaţiile premierului Rüttgers despre muncitorii români
Sursa foto: Ruttgers
11 Sep 2009   •   12:53

Scandalul creat în jurul declaraţiilor premierului landului Renania de Nord-Vestfalia, Jürgen Rüttgers, care afirma despre muncitorii români că ?habar nu au ce fac? a fost închis, oficial, din punct de vedere diplomatic, după ce ambasadorul român în Germania, Lazăr Comănescu a acceptat scuzele oferite de ministrul secretar de stat pe probleme de Integrare Europeană al landului Renania de Nord-Vestfalia, Michael Mertes.
Acesta a declarat că şi premierul landului şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute, relatează Deutsche Welle.

?Am dorit să subliniez, încă o dată, că premierul Rüttgers şi-a regretat spusele - iar ambasadorul a luat act de scuze şi le-a acceptat. Mă bucur că s-a întâmplat astfel, deoarece relaţiile dintre Germania şi România sunt foarte bune şi îmi doresc, totodată, ca secretar de stat pe probleme europene în Guvernul landului, ca relaţiile dintre Renania de Nord - Vestfalia, să fie, în continuare foarte bune? a spus Mertes, citat de DW.

Mertes a mai afirmat că, la nivelul landului, percepţia despre muncitorii români nu va fi afectată de afirmaţiile premierului, întrucât există foarte multe firme care îşi desfăşoară activitatea în România, ai căror reprezentanţi au povestit despre ?experienţele extraordinare? pe care le-au avut cu muncitorii de aici.

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns la începutul săptămânii afirmaţiilor făcute de premierul Rüttgers, pe care le-a catalogat ca fiind ?incorecte?. El a dat exemplul muncitorilor români care au ajutat compania Renault să prospere pe piaţa românească şi internaţională.

Politicianul german a afirmat despre muncitorii români că "habar nu au ce fac"



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close